Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite županijski Stožer zaštite i spašavanja održao svečanu sjednicu

Objavljeno:

spot_img

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, koji se obilježava svake godine 1. ožujka, Stožer zaštite i spašavanja Virovitičko-podravske županije održao je svečanu sjednicu.

Zamjenik župana i načelnik stožera Zdravko Dijaković podsjetio je na važnost civilne zaštite u današnje vrijeme kada nas pogađaju mnoge katastrofe i ugroze kao što su poplave, suše, požari kao i sada aktualna migrantska kriza.

Načelnik Stožera najavio je kako će se dosadašnji naziv Stožer zaštite i spašavanja, zbog prilagodbe novom zakonu i pravilniku, uskoro promijeniti u stožer civilne zaštite te izrazio svoje zadovoljstvo trenutnim stanjem sustava na području Županije.

Na radnom djelu sjednice donesen je Plan rada Stožera za 2016. godinu. Dražen Rengel je prezentirao nove zakonske odredbe koje se tiču ustroja i djelovanja Civilne zaštite te obveza koje su dužne izvršiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Na sjednici je također razmatrana Analiza sustava civilne zaštite na području Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu, te su predložene Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite za razdoblje od 2016.-2019. godine i Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite za 2016. godinu.

Prethodna objavaU Virovitici se otvara Pevec
Sljedeća objavaVirovitički most
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...

Do kraja mjeseca u promet će biti puštena spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Radovi na jednom od dugo očekivanih projekata – spojnoj...