Povodom obilježavanja Dana neovisnosti RH, u Virovitici su položeni vijenci na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Virovitici. Počast poginulim hrvatskim braniteljima i svim poginulima za Domovinu Hrvatsku, odalo je izaslanstvo Virovitičko-podravske županije predvođeno zamjenicima župana Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, izaslanstvo Grada Virovitice predvođeno gradonačelnikom Ivicom Kirinom, kao i izaslanstva, Policijske uprave virovitičko-podravske s načelnikom Sinišom Kneževićem, MORH-a, udruga proizašlih iz Domovinskog rata… Molitvu za poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, predvodio je Župnik Župe sv. Roka iz Virovitice fra Rozo Brkić.

Dan neovisnosti RH (8. listopada) – dan je kada je Hrvatski sabor 1991. godine jednoglasnom odlukom raskinuo sve državnopravne veze Republike Hrvatske s bivšom državom, čime je Hrvatska postala nezavisna i samostalna država.