Povodom obilježavanja Europskog tjedna djeca oslikala šetnicu u Virovitici te pustila u zrak niz balona

Objavljeno:

Europski tjedan je manifestacija kojom se u Hrvatskoj obilježava dan osnivanja Vijeća Europe – 5. svibnja 1949. godine i dan donošenja tzv. Shumanove deklaracije – 9. svibnja 1950., dokumenta koji je postavio temelj europskog ujedinjenja. 9. svibnja u EU se obilježava kao Dan Europe.
Savjet za europske integracije Virovitičko-podravske županije u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i ove je godine pripremio niz informativno-obrazovnih aktivnosti, kao i kulturno-zabavni program povodom obilježavanja Europskog tjedna.

U ponedjeljak, 9. svibnja, predškolska skupina Dječjeg Vrtića Cvrčak iz Virovitice oslikala je šetnicu na Trgu kralja Tomislava prigodnim motivima i pustila u zrak niz balona također oslikanih EU motivima, dok su se građani na štandu Europe Direct centra informirali o mogućnostima i pravima koja im pripadaju kao građanima EU.

Obilježavanju Europskog tjedna na Trgu kralja Tomislava pridružili su se i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, tajnica Županijskog savjeta za Europske integracije, pročelnica Jasna Abramović, pročelnica županijskog UO za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac te tajnik Županijske skupštine Ivan Horvat.

– U Virovitičko-podravskoj županiji EU tjedan obilježava se, između ostalog, i ovim oslikavanjem šetnice koju već drugu godinu zaredom ukrašavaju mališani predškolske skupine Dječjeg vrtića Cvrčak iz Virovitice. Slatinčani i njihovi gosti imaju priliku uživati u projekcijama nagrađivanih europskih filmova, a osnovnoškolci u utorak sudjeluju u nagradnim kvizovima s temom Europske unije. Srednjoškolci su se u obilježavanje EU tjedna uključili putem svojih ugostiteljskih praktikuma kroz prezentaciju tradicionalnih jela zemalja članica EU, a pripremili smo i panel raspravu o mogućnostima za mlade kroz program “Erasmus +” – rekla je tajnica Županijskog savjeta za Europske integracije, pročelnica Jasna Abramović.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni