1U Pivnici „Jelen” u Virovitici, održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog powerlifting saveza. Sjednici su pravo nazočnosti imali predstavnici deset klubova službeno registriranih u Savezu.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Saveza Danijela Škopeca i podnošenja financijskog izvješća za proteklo razdoblje raspravljeno je o aktualnostima u powerlifting sportu, procesu pristupanja Hrvatskom olimpijskom odboru te je iznijet osvrt na protekla natjecanja. Izraženo je veliko zadovoljstvo Državnim prvenstvom te natjecanjem u bench pressu u Đurđevcu, dok je za natjecanje u Bjelovaru u sklopu Titan festa zaključeno da je bilo ispod svake zadovoljavajuće razine i standarda.

Zbog neprihvaćanja autoriteta Hrvatskog powerlifting saveza kao krovne organizacije powerlifting sporta u Hrvatskoj, iz članstva Saveza suspendiran je klub PLK „Sparta” iz Pitomače. Klubovima koji nemaju svu potpunu dokumentaciju propisanu odredbama Saveza izrečeno je upozorenje i rok od 30 dana za upotpunjenje potrebnih dokumenata. Predstavnici tih klubova udaljeni su s dužnosti u upravljačkim i nadzornim tijelima Saveza.

Na sjednici su u Savez primljeni novi klubovi: Hulk Split, Body art Požega, the Gym Vrbovec i Pyramid Rijeka. Ostali klubovi nemaju svu potrebnu dokumentaciju te na ovoj sjednici nisu primljeni u Savez.

Na upražnjena mjesta u Upravnom i Nadzornom odboru primljeni su novi članovi te Upravni odbor sada čine slijedeći članovi: Danijel Škopec – predsjednik, Dražen Moslavac – glavni tajnik, Siniša Knežević – dopredsjednik, Ivan Međimurec – dopredsjednik, Miroslav Vlačinić, Filip Mamić , Vladimir Veršić. Nadzorni odbor čine: Saša Deak, Pero Prakljačić, Robert Međugorec.

Na sjednici je usvojen i Pravilnik o natjecanju te Tehnički pravilnik za organizatore natjecanja kojima se propisuju uvjeti za natjecatelje i organizatore na natjecanjima u Hrvatskoj. Novost je usvajanje tehničkih pravila IPF-a kao službenih pravila Saveza.

Imenovana je također i posebna Stegovna komisija Saveza te su date smjernice za ustroj sudačke organizacije, te predloženi novi sudački kandidati.

Donesen je i okvirni kalendar natjecanja do kraja tekuće godine te je uz predstojeće natjecanje u Virovitici odobreno održavanja natjecanja u bench pressu u listopadu u Bjelovaru. Za studeni i prosinac ostavljena je mogućnost natjecanja u Splitu, Zagrebu ili Vrbovcu, ovisno o mogućnostima organizatora.

Kao gradovi domaćini Državnog prvenstva 2014. predloženi su: Vukovar/Osijek, Vrbovec/Gradec te Split. Do kraja listopada klubovi iz tih gradova trebaju podnijeti elaborate o mogućnostima održavanja natjecanja najviše razine.

Sjednica je zaključena svečanim ručkom, te je održavanje slijedeće sjednice najavljeno za mjesec listopad.