Praizvedba mjuzikla “The Mjuzikl – Mikeshky Blues“

Objavljeno:

spot_img

1

Praizvedba mjuzikla U četvrtak, 5. lipnja, u Kazalištu Virovitica u 19 sati bit će praizveden mjuzikl „The Mjuzikl – Mikeshky Blues“ nastao u produkciji Glazbene škole Jan Vlašimsky. Riječ je o autorskom projektu u kojem su, uz učenike i nastavnike glazbene škole sudjelovali vanjski suradnici, akademska glumica i lutkarica Aleksandra Demše (Kazalište Virovitica) i mag. psych. Berislav Cimerman, redatelj i autor teksta.

Autor većine originalne glazbe je prof. Dean Premrl. Radi se o jedinstvenoj inicijativi u nas, s obzirom na to da su slične koprodukcije uglavnom bile izvođene u suradnji umjetničkih akademija i/ili teatara, a ovo je prvi put da se jedna glazbena škola odlučila na takav korak. Pripreme na predstavi počele su još u listopadu prošle godine, a neki od motiva za originalnu glazbu i tekst dio su bogate kulturne i povijesne baštine virovitičkog kraja, ali su obrađeni i prezentirani uz pomoć suvremenih teatarskih postupaka, a u mjuziklu su zastupljeni i brojni glazbeni žanrovi, od reaggea, punka i sakralne glazbe do bluesa i klasičnih obrazaca.

S obzirom na to da nije rijedak slučaj da se život i teatar poklapaju ili preklapaju na neke čudnovate načine, moramo istaknuti kako smo još početkom godine glazbeno obradili poslanicu Augusta Šenoe koju je on u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu uputio svim građanima Hrvatske u vjerojatno prvoj takvoj našoj nacionalnoj humanitarnoj akciji u povijesti kako bi se pomoglo žiteljima Virovitice koju je 1871. godine pogodio katastrofalni požar.

Uskoro će tako u javnost izići snimka i video spot te skladbe koju bi u potpunosti posvetili stradalima u nedavnim poplavama i pozvali građane da se priključe nekoj od humanitarnih inicijativa za ublažavanje posljedica te katastrofe. Praizvedba: 5. lipnja u 19 sati u Kazalištu Virovitica Virovitičko kazališno ljeto: 15. lipnja u 21 i 30 sati, park Dvorca Pejačević

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...