U sklopu priprema za predstojeće parlamentarne izbore, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu, 6. lipnja održao je radne sastanke s županijskim odborima u pet slavonskih županija, a sastankom s vodstvom HDZ-a Virovitičko-podravske županije završio je cjelodnevnu slavonsku turneju.

Sastanku u Virovitici su nazočili HDZ-ova ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, predsjednik ŽO HDZ Josip Đakić, župan i dopredsjednik ŽO HDZ Igor Andrović, gradonačelnik i predsjednik GO HDZ Ivica Kirin te predsjednici općinskih odbora HDZ-a s područja Virovitičko-podravske županije, kao i drugi članovi.

 Cilj ovoga sastanka je bio predstaviti našim članicama i članovima konture programa koji će HDZ usvojiti u ponedjeljak i prisjetiti se svih postignuća koje smo učinili za Virovitičko-podravsku županiju. Ovdje je zahvaljujući reformi Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave u odnosu na 2017. godinu i 2019., povećan prihod županije, gradova i općina za 92 milijuna kuna, skoro duplo povećanje izvornih prihoda. U ovoj Covid krizi već smo isplatili 42 milijuna kuna naknada za radnike putem poslodavaca, za njih preko 6.000 u Virovitičko-podravskoj županiji – rekao je Plenković, dodavši da je u mandatu njegove Vlade za ruralni razvoj investirano 765 milijuna kuna.

– To pokazuje koliko je Vlada privržena ravnomjernom regionalnom razvoju, boljem stavljanju naglaska na svih pet slavonskih županija i nastavit ćemo s tim projektima i u pogledu cestovne infrastrukture i u pogledu svih ostalih sadržaja – rekao je Andrej Plenković.