Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, Ante Sanader, posjetio Virovitičko-podravsku županije gdje se je sastao sa županom Androvićem i njegovim suradnicima

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa svojim je suradnicima, zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, te pročelnicom Ureda župana, Jasnom Abramović, upriličio je prijem za predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, saborskog zastupnika Antu Sanadera. Uz njega su u pratnji, između ostalih bili dužnosnici Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije, predsjednik Željko Palković kao i zapovjednik Stjepan Venus.

Posjet predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Virovitičko-podravskoj županiji bio je vezan uz upoznavanje s problemima i stanjem vatrogastva u našoj županiji.

– Ova godina je bila godina velike suše, uz visoke temperature, pa je bio velik broj požara. Nadamo se većim izdvajanjima za vatrogastvo. Samo kad dođu veliki požari ili velike poplave, tada se mnogi sjete vatrogasaca. Sjećamo se kada je ministar policije bio Ivica Kirin. On je s nama vatrogascima imao jako dobru komunikaciju jer je shvaćao što je potrebno vatrogascima. S Vladom RH odlično surađujemo, kao i ministrom Božinovićem. S čelnicima lokalne i regionalne uprave govorimo o stručnom usavršavanju, financiranju – istaknuo je predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader.

Obraćajući se nazočnima, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović je kazao.

– Na našem području sam zadovoljan s pitanjem vatrogastva Virovitičko-podravske županije. Imamo mnoštvo DVD-ova koji vrijedno i marljivo rade i važan su segment u našem društvu posebno kada je potrebno nekome pomoći, pa kada je bilo kritično na području Dalmacije, 19 je naših vatrogasaca gasilo požare oko Drniša – podcrtao je Igor Andrović. (Fotografije: Kristijan Toplak)