U tvrtki Jan Spider iz Pitomače, članice Spider Grupe za proizvodnju i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja, puštena je u rad nova linija za opremanje čajeva kapaciteta 2,7 milijuna kutijica.

Projekt je vrijedan 3,5 milijuna kuna, a sa 50 posto iznosa ga je sufinanciralo Ministarstvo gospodarstva.

“Moderna linija za opremanje čajeva uvjet je za značajan iskorak na tržište Europske unije i od velikog je značaja za uspjeh našeg novog brenda Gardenolo, robne marke isključivo organskih proizvoda pod kojom ćemo proizvoditi čajeve i specijalna toplo i hladno prešana jestiva ulja od lana, buče i industrijske konoplje”, rekao je direktor Spider Grupe Denis Nemčević.

Novi stroj svečano je u rad pustio predsjednik Republike Ivo Josipović koji je naglasio kako je riječ o primjeru koji bi mogao biti uzor drugima jer dokazuje da se u Hrvatskoj može postići uspjeh zahvaljujući sjajnoj ideji, poduzetničkom duhu, dobroj tvrtki i sinergiji poslovnih partnera.

“Osim resornih ministarstva i lokalne uprave za uspjeh ovakvih projekata važne su banaka. One naravno moraju biti oprezne jer barataju tuđim novcem, ali imam osjećaj da bi mogle brže i efikasnije plasirati novac u gospodarske projekte”, rekao je Josipović.