spot_img

Predškolci izrađivali šarene mozaike

Objavljeno:

Fine umjetnine: MOZAIK-LAZANJE – radionica izrade šarenog mozaika za predškolce

U ljetnom ambijentu Dvorca 4. srpnja održana je radionica posvećena mozaiku kao likovnoj tehnici. Ova muzejsko-pedagoška aktivnost bila je namijenjena predškolskoj djeci kako bi kroz igru i rješavanje prigodnih radnih listića stekli osnove likovne teorije i upoznali razne likovne tehnike.

Kroz razgovor s mladim posjetiteljima povezali smo neke asocijacije na predmete iz svakodnevnog života sa podjelom boja te ponovili gradivo od prošle radionice, a zatim pokušali upoznati tehniku mozaika kroz rastavljanje dvodimenzionalne forme na fragmente i ponovno spajanje dijelova u cjelinu zadanog oblika. Praktičan dio radionice sastojao se od bojanja površina lazanja, lomljenja obojanog tijesta u sitne dijelove te sastavljanja dekorativnog mozaika na podloge prozirnih folija koje smo na kraju pričvrstili na prozorsko staklo u zanimljivu kompoziciju efekta vitraja.

Radionica izrade jednostavnog mozaika iz lazanja dio je muzejsko-pedagoškog ciklusa FINE UMJETNINE kojeg čini niz pedagoških sadržaja usmjerenih na edukaciju posjetitelja o likovnim tehnikama i građi muzeja kroz primjenu prilagođenih pristupačnih materijala u kreativnom procesu učenja kroz igru.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni