Predstava virovitičkog kazališta nagrađena u Zaječaru

Objavljeno:

spot_img

Komedija “Ćup” rimskoga komediografa Tita Makcija Plauta, nastala u koprodukciji Kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca i Kazališta iz Virovitice, osvojila je na Danima Zorana Radmilovića, festivalu u Zaječaru, prvu nagradu publike, izvijestilo je vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića.

“Ova nagrada rezultat je uspješne suradnje vinkovačkoga i virovitičkog kazališta i poticaj za nastavak suradnje ovih dviju kazališnih kuća, na radost publike”, navodi se u priopćenju.

Predstavu je režirala Renata Carolla Gattica, dramaturginja je Dora Golub, za scenografiju i kostime zaslužan je Patricio Aguero, glazbu je skladao Mario Mirković, a glume Mladen Kovačić, Igor i Vlasta Golub, Antun Vrbenski, Snježana Lančić i Vladimir Andrić. Plakat za predstavu načinio je Dubravko Mataković.

Komedija “Ćup” u Virovitici je premijerno izvedena u srpnju, a u Vinkovcima u rujnu kao prva premijera u ovogodišnjoj kazališnoj sezoni Gradskog kazališta.

U konkurenciji za nagrade Dana Zorana Radmilovića, festivala koji se u spomen na srbijanskoga glumca održava od 1992. godine, od 26. listopada do 2. studenoga izvedeno je devet predstava od kojih je osam srbijanskih kazališta. (seebiz.eu)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni