Komedija “Ćup” rimskoga komediografa Tita Makcija Plauta, nastala u koprodukciji Kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca i Kazališta iz Virovitice, osvojila je na Danima Zorana Radmilovića, festivalu u Zaječaru, prvu nagradu publike, izvijestilo je vinkovačko Gradsko kazalište Joze Ivakića.

“Ova nagrada rezultat je uspješne suradnje vinkovačkoga i virovitičkog kazališta i poticaj za nastavak suradnje ovih dviju kazališnih kuća, na radost publike”, navodi se u priopćenju.

Predstavu je režirala Renata Carolla Gattica, dramaturginja je Dora Golub, za scenografiju i kostime zaslužan je Patricio Aguero, glazbu je skladao Mario Mirković, a glume Mladen Kovačić, Igor i Vlasta Golub, Antun Vrbenski, Snježana Lančić i Vladimir Andrić. Plakat za predstavu načinio je Dubravko Mataković.

Komedija “Ćup” u Virovitici je premijerno izvedena u srpnju, a u Vinkovcima u rujnu kao prva premijera u ovogodišnjoj kazališnoj sezoni Gradskog kazališta.

U konkurenciji za nagrade Dana Zorana Radmilovića, festivala koji se u spomen na srbijanskoga glumca održava od 1992. godine, od 26. listopada do 2. studenoga izvedeno je devet predstava od kojih je osam srbijanskih kazališta. (seebiz.eu)