spot_img

Predstavljanje BBC micro: bit STEM revolucije

Objavljeno:

Poduzetnički inkubator Virovitičko – podravske županije u suradnji s Plavom Tvornicom organizira Event predstavljanja BBC micro: bit STEM Revolucije. STEM je akronim od riječi: Science, Technology, Engineering, Mathematics.

U Sklopu Eventa također će se održati radionica Ljetni STEM auto 2017. godine koju instruktor Vlado Lendvaj od 24. srpnja do 7. kolovoza 2017. održava po Slavoniji.

Radi se o Reformi školstva u praksi, u STEM području, tako da svako dijete dobije primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju.

Ovim putem STEM se dovodi u male sredine, nešto kao moderni ‘bibliobus’.

STEM – ovi instruktori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice robotike za početnike, temeljene na istim mBotovima na kojima se održava Croatian Makers liga.

Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu. Traju otprilike dva sata, a broj sudionika nije ograničen.

STEM auto je projekt namijenjen prvenstveno manjim mjestima i selima čije ustanove do sada nisu sudjelovale u CM ligi. U manje razvijenim područjima nastavnici ili drugi mentori često misle da nemaju kompetencija niti dovoljne umreženosti za robotiku, programiranje i projekte poput Croatian Makers lige. Ove radionice služe upravo kao uvod i poticaj za rad u STEM područjima.

Događanja će se održati 25. srpnja 2017. godine s početkom u 10:00 sati u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko – podravske županije u prostoru Konferencijska dvorana.

Ako ste između 10 – 15 godina starosti i zanima Vas programiranje i robotika prijavite se na mail: ured@enkubator.hr

Broj polaznika je ograničen.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni