spot_img

Predstavljanje Odjela za etnologiju i antropologiju virovitičkim srednjoškolcima

Objavljeno:

U srijedu 22. studenog posredstvom etnologinje Muzeja virovitičke srednjoškolce posjetili su profesori i studenti Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru. Radi se o programu predstavljanja i popularizacije etnologije i antropologije srednjim školama, a osim Virovitice uključeni su i gradovi Zadar, Obrovac, Benkovac, Bjelovar, Drniš i Beli Manastir. Program je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem angažiranog izlaska iz sveučilišnih okvira i predstavljanja budućim studentima.
Na suradnju je odabrana Gimnazija Petar Preradović koja svojim dobrim statusom i stručnom brigom za učenike osigurava i kvalitetne buduće studente. Ravnateljica Jasminka Viljevac rado je prihvatila poziv i ustupila dio školskog vremena zgusnutog programa 4. razreda.

Program rada Odjela predstavili su zamjenica pročelnice Danijela Birt Katić i asistentica Jelena Kupsjak. Što znači biti etnolog i antropolog te koje su mogućnosti zapošljavanja predstavili su Magdalena Đurasek, studentica i Aleksandar Tomaš, apsolvent. Ovim predavanjem srednjoškolci su dobili uvid u dio manje istaknutih humanističkih znanosti te njihovog potencijala u raznim zanimanjima koja se bave kulturom i reinterpretiranjem. Ovo je osobito značajno za budućnost lokalne zajednice i svih kulturnih sadržaja te njihove pravilne iskoristivosti.

Knjižnica Gimnazije i Muzej obogatili su se stručnom etnološkom literaturom, kao i novim dogovorima za buduće suradnje. Virovitički muzej ovime nastoji graditi još bolju suradnju budućih dolazaka studenata na stručne prakse, terenska istraživanja i veću angažiranost u obradi etnološke kulturne baštine virovitičkoga kraja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni