U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano je predstavljanje natječaja za dodjelu financijskih podrški jednogodišnjim projektima udruga te građanskim inicijativama. Predstavljanje je organizirala Zaklada Slagalica u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom. Svi potencijalni prijavitelji – udruge, javne ustanove (vrtići, škole, knjižnice i dr.) te jedinice lokalne samouprave (mjesni odbori)- mogli su se upoznati s pravilima natječaja, natječajnom dokumentacijom te primjerima uspješno provedenih projekata i inicijativa. Natječaj su predstavile Jelena Zloić i Daijela Goluska iz Zaklade Slagalica iz Osijeka.

„Društveni kapital zajednice“ natječaj je za jednogodišnje projekte udruga kojim se potiče jačanje društvenog kapitala u lokalnim zajednicama kroz različite aktivnosti osnaživanja lokalnih potencijala i međusektorske suradnje za smanjenje društvene isključenosti i siromaštva te održivi razvoj lokalne zajednice. Visina financijske podrške je od 25.000,00 Kn do 40.000,00 Kn, a broj potpora koji će se dodijeliti je do 10 potpora (za svaku županiju obuhvaćenu natječajem po dva projekta).

“Naš doprinos zajednici”, javni natječaj za dodjelu sredstava za građanske inicijative, otvoren je od ožujka do listopada ove godine. Financiraju se različite građanske inicijative čiji je cilj unaprijediti kvalitetu života u zajednici. Najveći je iznos financijske podrške koja se dodjeljuje je 15.000 kuna.