spot_img

Predstavljen program protiv govora mržnje

Objavljeno:

U petak, 16. lipnja, u dvorani Tehničke škole Virovitica, provedene su aktivnost u sklopu preventivnog programa pod nazivom „Zajedno protiv govora mržnje“, pokrenutog od strane Ravnateljstva policije, a koji ima za cilj promicanje kulture tolerancije i nenasilja, te prevencije svih oblika govora mržnje kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja, a u konačnici prevenciju kriminaliteta kojeg motiviraju različiti oblici mržnje.

U 18:00 sati, u sportskoj dvorani odigrana je Međunarodna prijateljska rukometna utakmica između ženskih reprezentacija Hrvatske i Srbije uz nazočnost 1300 posjetitelja. Sa ciljevima preventivnog programa policijski službenik za prevenciju Dražen Huzjak upoznao je pomoćnika direktora za marketing g. Tvrtka Žideka iz Hrvatskog rukometnog Saveza, trenere ženskih rukometnih reprezentacija Hrvatske g. Gorana Mrđena i Srbije g. Ljubomira Obradovića, koji su zajedno sa kapetanicama reprezentacija izrazili svoju punu podršku provedbi preventivnog programa uz poruku „ZAJEDNO PROTIV GOVORA MRŽNJE – JA SAM ZA FAIR PLAY!“.

Punu podršku provedbi programa izrazio je i predsjednik rukometnog saveza Virovitičko-podravske županije g. Ante Blažević, a posjetiteljima u prepunoj dvorani s ciljem aktivnog doprinosa provedbi programa uručeni su letci „reci ne GOVORU MRŽNJE“.

Cilj svih spomenutih aktivnosti je zajednički angažman u promicanju stava o neprihvatljivosti svih oblika nasilja, huliganizma, nužnosti promptne reakcije i javne osude svih oblika diskriminatornog ponašanja.

NE mržnji, NE nasilju i diskriminaciji.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni