Iron Curtain Trail (Ruta Željezne zavjese) projekt je biciklističke rute koji jednim svojim dijelom prolazi kroz našu županiju. Prezentaciju ovog projekta, u suradnji s Turističkom zajednicom Virovitičko-podravske županije, na Pustari Višnjica održao je Michael Cramer, zastupnik u Europskom Parlamentu i idejni začetnik ovog projekta. Predstavljanju projekta između ostalih bili su prisutni župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, direktorica Turističke zajednice VPŽ, Martina Jakelić, načelnik općine Pitomača, Željko Grgačić, predstavnici općina i biciklističkih udruga s područja županije… Nakon prezentacije o Ruti Željezne zavjese, Ana-Maria Reider iz VIDRA-a, Agencije za regionalni razvoj VPŽ, održala je prezentaciju o projektima sa područja naše županije vezanim uz biciklizam i biciklističke rute.

Pratnju Michaelu Crameru na dijelu rute kroz Hrvatsku pružaju Lidija Mišćin, iz sektora za turizam HGK i Robert Rigo, predsjednik udruge Ruralni Tandem, koji će svojim biciklima proći oko 400 kilometara dugu etapu Rute Željezne zavjese. Pustara Višnjica samo je usputna stanica na kojoj su troje biciklista prenoćili na svojem proputovanju kroz našu županiju, odn. ovaj dio Hrvatske. Ruta kroz Virovitičko-podravsku županiju prolazi mjestima: Pitomača, Okrugljača, Bušetina, Gornje Bazje, Žlebina, Detekovac, Gradina, Suhopolje, Vaška, Sopje, Noskovci i Čađavica.

Iron Curtain Trail (Ruta Željezne zavjese) nastala je kao podsjetnik na podjelu Europe na Istočnu i Zapadnu. Dugačka je ukupno oko 9000 kilometara, a sam Michael Cramer do sada je prošao preko 4200 kilometara. Krajem ove etape koja je započela u Letenye u Mađarskoj, prolazi kroz Hrvatsku i završava u Szegedu u Mađarskoj proći će ukupno 4500 kilometara biciklom, a želja mu je da jednog dana obiđe svih 9000 kilometara navedene rute. Ruta počinje na rusko-norveškoj granici i proteže se skroz do Careva u Bugarskoj.

Skupa sa svojih 5 prijatelja, koji su obišli preostale dijelove rute, objavio je seriju od 3 knjige na engleskom i njemačkom jeziku, u izdanju Esterbauer Publishing House. Knjige sadrže detaljne informacije i fotografije o znamenitostima vezanim uz vrijeme dok je Europa bila podijeljena na Istok i Zapad.