U petak 20. svibnja 2016. godine u 10.30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica održano je predavanje i predstavljanje knjige Siniše Brlasa „Funkcionira li mozak ovisnika zaista drukčije“. Predavači su bili Siniša Brlas, prof. i prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus.

Knjiga „Funkcionira li mozak ovisnika zaista drukčije“ objavljena je povodom ovogodišnjeg Tjedna mozga u ožujku ove godine. Autor publikacije je profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, a izdavač je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Ovom publikacijom profesor Brlas preciznije pojašnjava dijelove iz svoje ranije knjige „Važno je ne započeti; neki temeljni pojmovi psihologije ovisnosti“ koji se odnose na tumačenje razumijevanja povezanosti procesa u mozgu ovisnika i ovisničkog ponašanja.

Publikacija je 11. ožujka 2016. godine hrvatskoj javnosti predstavljena na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga u Zagrebu, a u elektronskom obliku objavljena je i na službenim stranicama Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, što je veliko priznanje autoru za njegov stručni rad. Ovom je prigodom publikacija javno predstavljena i u Virovitičko-podravskoj županiji.