Predstavljena Strategija razvoja Virovitičko-podravske i Somogy županije

Objavljeno:

U sklopu projekta SOVISEC koji je financiran sredstvima EU (IPA CBC HU HR) i Virovitičko-podravske županije, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je radionica na temu mogućnosti suradnje poduzetnika iz Virovitičko-podravske i Somogy županije.

U tijeku je izrada zajedničke Strategije gospodarskog razvoja Virovitičko-podravske i Somogy županije za razdoblje 2013-2020. godine, a njezinu draft verziju na radionici u Virovitici predstavili su stručnjaci Instituta za međunarodne odnose iz Zagreba. Nakon izrade Strategije, njezina završna verzija izglasati će se na sljedećoj sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije, a isto tako i Skupštini Somogy županije.

Naime, poznato je da ulaskom Hrvatske u EU se otvara veliko europsko tržište, da nestaju granice te da će protok roba, ljudi i usluga biti daleko jednostavniji. Kako bi ojačali svoje mjesto na tržištu nužno je povezivanje u klastere ili druge oblike udruženja, a zbog sličnosti dviju prekograničnih županija i naročito radi iskustva poslovanja mađarskih poduzetnika u EU, ovo povezivanje je više nego potrebno.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni