U prostorijama Gradske uprave održana je tiskovna konferencija na kojoj su gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej i direktor Turističkog ureda Virovitica Antun Mihoković predstavili program manifestacije ”Rokovo 2013“.

snimio: Ivan Šemper
snimio: Ivan Šemper

Na ovogodišnjoj manifestaciji koja će trajati od 5. – 16. kolovoza održat će se 79 različitih događanja od kojih je gradonačelnik Kirin posebno izdvojio koncerte Crvene Jabuke, Nene Belana, Pips, Chips & Videoclipsa i za one nešto starije Mate Bulića kao i Virovitički ulični festival na kojem će u četiri dana nastupiti 40 izvođača iz Makedonije, Nizozemske, Irske i Hrvatske, Ljetno kino, 2. Igre starih sportova te 8. Moto susrete koji će se ove godine održati na Šištatu.

Rezime svega je 14 koncerata, 10 izložbi, 20 sportska događaja i 8 kino predstava i sve to na 4 pozornice (Gradski park, Ispod sata, pored Gradske knjižnice i Glavna pozornica) te na ostalim lokacijama na prostoru uz i oko Gradskog parka.

Troškovi manifestacije će prema procjenama iznositi oko 300.000,00 kn

Troškovi manifestacije će prema procjenama iznositi oko 300.000,00 kn od kojih će 90.000,00 kuna pokriti Grad dok će ostatak sufinancirati sponzori i donatori. Značaj Rokova prepoznala je i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice koji je ove godine za Rokovo izdvojio 30.000,00 kuna.

Otvorenje je već tradicionalno na Dan domovinske zahvalnosti 5. kolovoza i to promenadnim koncertom Gradske glazbe Virovitica, izložbom Virovitičkih autora, majke i sina, Bernarde i Roka Idžojtića te koncertom Beatles Tribute banda koji će oduševiti sve generacije najpopularnijeg banda svih vremena.

Na kraju tiskovne konferencije gradonačelnik Ivica Kirin posebno je naglasio da su sve manifestacije za sve posjetitelje besplatne što Rokovo čini posebnim jer je dostupno svima bez obzira na „dubinu džepa“. (vpz.hr)