Predstavnici Ministartsva gospodarstva i Agencijie za investicije posjetili drvni klaster

Objavljeno:

spot_img

Župan Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zvonimir Koić i ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Sanja Bošnjak bili su domaćini delegaciji Ministarstva gospodarstva i nacionalne Agencije za investicije i konkurentnost, predvođene Marijom Rajaković, načelnicom Sektora za investicije i konkurentnost u Ministarstvu gospodarstva i Slađanom Miočić, zamjenicom ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost. Svrha ovog posjeta je bio obilazak nekih od tvrtki Drvnog klastera VIRIDIS kako bi ih se upoznalo s provedbom nacionalnog IPA projekta „Podrška razvoju klastera“ koji ima za cilj povećati konkurentnost hrvatskog gospodarstva. U sklopu ovog projekta identificirani su strateški sektori za potencijalne ulagače – prehrambeni, drvoprerađivački i metalna industrija.

U tijeku je izrada strategije razvoja ovih sektora te formiranje nacionalnih klastera konkurentnosti u koji ulazi i VIRIDIS Drvni klaster Virovitičko-podravske županije, a iz Operativnog programa za konkurentnost odnosno EU fondova financirat će se Drvni centar izvrsnosti u Virovitičko-podravskoj županiji za potrebe malih i srednjih poduzetnika drvne industrije iz cijele Slavonije. Župan Tolušić i gosti posjetili su najbolje tvrtke drvne industrije u našoj županiji – Ciprijanović d.o.o. i Pan parket d.o.o. u Orahovici, te tvrtku TVIN d.o.o. u Virovitici. Gošće iz Ministarstva gospodarstva i Agencije za investicije i konkurentnost su zanimali konkretni problemi i administrativne barijere u njihovom poslovanju.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...