Predstavnici Mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo posjetili županiju

Objavljeno:

Od 22. do 25. rujna, u Republici Hrvatskoj gostuju predstavnici Mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo.

IMG_0709

Studijski posjet je osmišljen kako bi se gostima s Kosova predstavila iskustva u provedbi pretpristupnih fondova za ruralni razvoj SAPARD i IPARD koje Hrvatska provodi od 2006. godine.

U četvrtak, 23. listopada, predstavnici Mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede s Kosova posjetili su Virovitičko-podravsku županiju i održali sastanak s pročelnikom Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU, Tugomirom Majdakom, te s predstavnicima VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Tom prilikom su predstavnici VIDRA-e upoznali goste sa svojim radom i načinom izrade lokalnih razvojnih strategija za LAG-ove, te su predstavili svoja iskustva u provedbi programa ruralnog razvoja i Leader mjere.

IMG_0712

Predstavnici Mreže za ruralni razvoj i Ministarstva poljoprivrede Republike Kosovo na taj su način imali priliku upoznati se s aktivnostima koje Virovitičko-podravska županija provodi na području poljoprivrede i ruralnog razvoja, te će prenesena znanja i iskustva moći primijeniti, kako u okviru provedbe ruralnog razvoja na Kosovu, tako i u izradi lokalnih razvojnih strategija za razdoblje 2014. – 2020.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni