Predstavnici udruga sudjelovali na treningu za javno komuniciranje s medijima

Objavljeno:

U okviru projekta ”Znanjem do promjena”* u Termama Tuhelj je od 10.-12.09.2015. godine održan trening na temu ”Javno komuniciranje”. Trodnevni trening namijenjen organizacijama civilnog društva koje pružaju socijalne usluge te pomoć i podršku osobama u nepovoljnom položaju iz triju županija – Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Koprivničko-križevačke, organizirala je udruga S.O.S. Virovitica s ciljem educiranja sudionika/ca o načinima i važnosti komunikacije s medijima i javnošću.

Tridesetak predstavnika organizacija civilnog društva (OCD-a) je putem treninga usvojilo znanja i vještine o učinkovitom komuniciranju s medijima, upravljanju u kriznim situacijama te dobilo saznanja o tehnikama i zamkama medijskih nastupa. Kako bi što kvalitetnije prezentirali rad svojih organizacija, sudionici su u praktičnom dijelu treninga imali mogućnosti vježbom i simulacijom stvarnih događaja i situacija poboljšati i unaprijediti vlastite sposobnosti komunikacije i prezentacije.
Na treningu su uz pojedinosti o alatima javnog komuniciranja, sudionici međusobno podijelili iskustva dosadašnjeg rada i aktivnosti svojih organizacija te su uspostavljeni novi kontakti koji će doprinijeti umrežavanju kako bi se nastavilo kvalitetnije i učinkovitije djelovanje u pogledu pružanja socijalnih usluga.

Sudionici su sadržaj i tijek treninga ocijenili vrlo korisnim i pozitivnim, a svoja saznanja o korištenju alata i mehanizama javnog komuniciranja s javnošću nastojat će prenijeti i ostalim članovima svojih organizacija. Sudionica Lidija Stojković iz Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Jaglac” Orahovica prenosi svoje dojmove ”Zahvaljujem organizatorima na odabiru teme, predavača i provedbi treninga. Važna i slabo zastupljena tema na edukacijama za OCD! Hvala udruzi S.O.S. Virovitica na povezivanju OCD-a u Virovitičko-podravskoj županiji i ulozi koju imaju u našoj županiji. Vjerujem da će vaš dugogodišnji trud uroditi plodom i da ćemo kao županija postati prepoznatljivi primjer dobre prakse suradnje OCD-a. Hvala!“

*Projekt „Znanjem do promjena“ provode udruga S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja i partnerske organizacije Udruga žena „HERA“ Križevci i Centar za podršku i razvoj civilnog društva „DELFIN“. Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti OCD-a za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva i suradnje civilnog društva s ostalim dionicima koji djeluju u području pružanja socijalnih usluga. Projekt čija je vrijednost 749.957,00kn sufinancira Europska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH i provodi se u okviru prioritetne osi 5. Jačanje uloge civilnoga društva za bolje upravljanje i mjere 5.2 Jačanje uloge organizacija civilnoga društva (OCD-ova) za društveno-gospodarski rast i demokratski razvoj Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...

Virovitičku županiju napustilo 17% stanovništva!

Broj stanovnika Hrvatske smanjio se 2021. u odnosu na...