Prekrasne note “HPD Lipa” u Park šumi Jankovac

Objavljeno:

U bajkovitoj oazi netaknute prirode Park šume Jankovac 02. srpnja (subota) 2016. u 16 sati održava se drugi po redu koncert ” Na livadi na Jankovcu” hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” iz Osijeka. Koncert i ove godine zajednički organiziraju TZO Čačinci, PD Jankovac i Park prirode Papuk. Na koncertu će biti upriličena i praizvedba skladbe Lisica mlade suvremene skladateljice Andreje Gribl koja svoje nadahnuće pronalazi u prirodnim ljepotama Parka prirode Papuk.

Hrvatsko pjevačko društvo “Lipa” Osijek osnovano je 1876. godine, što znači da već 139 godina uspješno i neprekinuto djeluje pod istim imenom. Društvo njeguje širok repertoar većinom a cappella skladbi, od renesansne do suvremene glazbe, s naglaskom na klasičnu zborsku literaturu. Danas zbor ima gotovo 80 aktivnih članova, a umjetničko vodstvo čine dirigentica prof. Valerija Fischbach te kodirigentice prof. Ozana Tomić i prof. Lidija Neznanović.

Drugi po redu koncert “Na livadi na Jankovcu” od ove godine održava se u prvom hrvatskom UNESCO geoparku. Papuk krasi bogata biološka, geološka i kulturno povijesna baština i ovom manifestacijom dodatno se promovira upravo to prirodno bogatstvo koje je poslužilo kao nadahnuće mladoj skladateljici Andreji Gribl.

Dođite na Jankovac i uživajte s nama u odličnim skladbama u interpretaciji Lipe iz Osijeka.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni