Prema Forbesu, Tolušić je najbolji hrvatski župan!

Objavljeno:

spot_img

Forbes: Najbolji župan u Hrvatskoj – Tomislav Tolušić! Gradi škole, smanjuje rashode…

Prema nezavisnom istraživanju hrvatskog izdanja poslovnog časopisa Forbes, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić najbolje je ocijenjen za rad u proteklom mandatu. Prihodi svih poduzetnika u županiji rasli su za 22%, s naglaskom na Tvornicu šećera VIRO. Župan Tolušić je u 2011. smanjio rashode županijskog proračuna za 12,3%, u odnosu na 2009. godinu, a troškove za zaposlenike u Županiji za 18,5%

Tomislav Tolušić
Tomislav Tolušić

Virovitičko-podravska županija ima najmanju, a najefikasniju županijsku upravu u Republici Hrvatskoj

Razlog najboljoj ocijeni župana Tomislava Tolušića u proteklom mandatu je ponajviše zbog ulaganja u županijsko školstvo i zdravstvo, što pokazuju podaci Ministarstva financija o izvršenju proračuna županije. Prema podacima iz istog izvora, Tolušić je u 2011. smanjio rashode županijskog proračuna za 12,3 posto u odnosu na 2009. godinu, a troškove za zaposlenike u Županiji za 18,5 posto. Prema nezavisnim anketama provednim prije izbora Tolušić može očekivati da će na lokalnim izborima ove godine biti ponovno izabran, a on sam kaže: “Pobjedu ćemo riješiti u prvom krugu.”

Samouvjereni župan u proteklom je mandatu što sagradio, što adaptirao 24 osnovne i srednje škole. Uz novac županije, ulaganja su financirali novcem svjetske banke i Europske investicijske banke, no porasla je i pomoć županiji iz državnog proračuna, za 65 posto.

“Smatram da je ulaganje u obrazovanje jedini pravi put izlaska iz krize”, kaže Tolušić pa je u svom mandatu što uz pomoć Ministarstva obrazovanja, što iz EU fondova, opremao informatičke učionice, laboratorije za kemiju, fiziku i biologiju te vinski laboratorij za obrazovanje vinogradara, a za polaznike poljoprivrednih smjerova nabavljao traktore.

EU fondovi

Tolušić očekuje da će županija ove godine iz EU fondova povući novac za projekte vrijedne 58 milijuna eura, među kojima su izgradnja županijske solarne elektrane od 0,5 MW, dva projekta sustava za navodnjavanje te Regionalni centar za djecu s posebnim potrebama i gradnja još jedne škole.

“Od državnog proračuna možemo očekivati da će biti sve tanji”, kaže, “i detaljno smo razradili projekte za povlačenje novca iz EU fondova. Bit ćemo jedna od rijetkih županija koja će strukturne fondove dočekati sa spremnim vlastitim projektima.”

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...