1

Nakon što je Vlada Zorana Milanovića na prostoru Virovitičko-podravske županije ukinula županijski sud, Ured državne uprave, carinarnicu, obiteljski centar, upravu Opće bolnice Virovitica preselila u Koprivnicu, na red je došao i grad Virovitica.

Na danas održanoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, pod predsjedanjem Zorana Milanovića, odlučeno je da će zbog štednje, Virovitici oduzeti status grada.

To znači da će se gotovo pedeset djelatnika virovitičke gradske uprave, preko noći naći na ulici. Bez posla. Bez egzistencije.

– Srce me boli što smo na današnjoj sjednici donesli odluku o ukidanju Virovitici i Grubišnom Polju statusa grada. Odluku o ukidanju virovitičkog statusa grada odlučili smo donijeti zbog rasipništva gradske vlasti koja u ova krizna vremena gradi sama sebi dvore. Obnavlja dotrajalu konjušnicu. Zadužuje sebe i svoje sugrađane kod banaka… Rekao je Milanović na današnjoj sjednici.

Osi toga, na sjednici Vlade RH najavljeno je i skoro ukidanje županija, policijskih uprava, dok će Hrvatska bit podjeljenija u četiri regije.

Ove godine, grad Virovitica trebala je proslaviti svoj 780 rođendan. No, zahvaljujući današnjoj odluci hrvatskog premijera, umjesto rođendanske fešte, vjerojatno će se organizirat karmine.

(Ovo je prvotravanjska šala)