Premijer Plenković: Ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je brza cesta!

Objavljeno:

Predsjednik Vlade Plenković: Virovitičko-podravska županija kvalitetno se razvija

Kako bi se upoznao s ključnim prioritetima rada hrvatskih županija, predsjednik Vlade Andrej Plenković od početka mandata posjetio je osamnaest županija. Danas je, nakon Koprivničko-križevačke, boravio u Virovitičko-podravskoj županiji.

“Virovitičko-podravska županija kvalitetno se razvija. Ključni projekt za ovaj dio Hrvatske je, naravno, brza cesta koja bi donijela bolju, kvalitetniju povezanost županije i sa Zagrebom, i s Osijekom, i prema autocesti. Ona je preduvjet daljnjeg gospodarskog razvoja. Očito je da je u ovom dijelu Hrvatske, u kojem živi 84 tisuće ljudi, gospodarstvo dinamično; ulaže se u projekte, u razvoj poljoprivrede, drvno-prerađivačku i duhansku industriju. Sve su to teme koje su ovdje na dnevnom redu. Drago mi je što sam kao predsjednik Vlade na samom početku mandata vrlo precizno razumio ključne prioritete za razvoj ove županije”, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sastanka s obnašateljicom dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanjom Bošnjak i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom.

Predsjednik Vlade se, na upit novinara, osvrnuo na jučerašnji sastanak Europskoga vijeća koji je održan u Bruxellesu.

“Europsko vijeće bilo je vrlo sadržajno. Razgovarali smo o mnogo tema: od situacije u Siriji, odnosa s Rusijom, ratifikacije Sporazuma o pridruživanju Nizozemske s Ukrajinom do migracijskih tema, unutarnje i vanjske sigurnosti. Na sastanku su govorili i glavni tajnik NATO-a Stoltenberg te čelnik Europske središnje banke Draghi. Za Hrvatsku je izrazito važno da Europska unija u sve mjere koje poduzima na razini unutarnje sigurnosti uključi na jednakopravan način i članice koje jesu u sustavu Schengena i one koje se, poput Hrvatske, za to pripremaju. To smo jasno artikulirali i očekujemo da se u svim daljnjim zakonskim aktivnostima na razini EU-a specifičnosti zemalja poput Hrvatske uzimaju u obzir”, rekao je predsjednik Vlade Plenković u Virovitici.

Fotografije: Kristijan Toplak

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...