Preminuo Zvonko Jesenković, virovitički novinar i bivši direktor Informativnog centra Virovitica

Objavljeno:

spot_img

Zvonko Jesenković rođen je 1957. godine u Čepinu. Za vrijeme školovanja u virovitičkoj Ekonomskoj školi, počeo je s prvim novinarskim koracima u školi te na Radiju Virovitici kao urednik Omladinske emisije.

U isto vrijeme počinje i s novinarskim radom u tadašnjem Informativnom centru “Boško Buha” Virovitica, a sadašnjem Informativnom centru Virovitica, gdje se početkom osamdesetih godina i zaposlio kao novinar. Bio je pokretač i mentor mlade generacije novinara od kojih je veliki dio i sada u novinarstvu.

Bio je novinar “oštrog pera”, neovisno radi li se o politici, gospodarstvu ili sportu te odličan kolumnist, čije su kolumne u Virovitičkom listu definitivno bile najčitanije, a posebice u vrijeme Domovinskog rata u kojem su novinari Informativnog centra “odigrali” pod njegovim vodstvom vrlo značajnu ulogu u formiranju stanovništva, podršci braniteljima na terenu i prenošenjem riječi o borbama na našem području diljem Hrvatske.

Obnašao je dužnost glavnog i odgovornog urednika te direktora ICV-a. Bio je i sudionik u Domovinskom ratu s “perom u ruci”, a za svoje zasluge više puta je primio razna odličja, kako u ratu, tako i nakon njega. Zbog bolesti koja ga je zatekla na radnom mjestu, uskoro je morao napustiti novinarstvo.

Govorio je da je najviše volio pisati o sportu, tako da je uglavnom to radio zadnjih godina posla. Surađivao je u razmjeni informacija s drugim novinarskim kućama. Bio je jedan od utemeljitelja Košarkaškog kluba u Virovitici, u čijem je radu aktivno sudjelovao niz godina. Godinama je radio kao sportski novinar “dušom i tijelom”, vezan uz sve sportske grane, neovisno da li je riječ o košarci, rukometu, nogometu… Obišao je brojne sportske terene u Virovitičko-podravskoj županiji, ali i šire.

Kao djelatnik, pravedan prema drugima i odličan prijatelj, a svojoj supruzi i sinu dobar suprug i otac. Počivao u miru.

(www.icv.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Odgođen Viroexpo 2022.

Jubilarno 25. izdanje Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede...

Do kraja mjeseca u promet će biti puštena spojna cesta Gajeva – Vinkovačka

Radovi na jednom od dugo očekivanih projekata – spojnoj...