Stručnjak s Prometnog fakulteta Rajko Horvat kaže da se postavljaju iz ekonomskih, ne sigurnosnih razloga, a prof. Ivan Dadić misli da su neki i na krivim mjestima.

620

Premda ležeći policajci nisu zabranjeni u Europskoj uniji, prometni stručnjaci u praksi bi ih mogli početi izbjegavati jer je, prema riječima profesora s Prometnog fakulteta Rajka Horvata, izdana preporuka da se umjesto njih koriste druge metode usporavanja vožnje.

ako su druge metode, poput optičkih bijelih crta, zvučnih i vibracijskih traka te izdignutih ploha za pješački prijelaz poznate i u našem Pravilniku o opremi na cesti, u praksi se masovno koriste samo uspornici.

– Hrvatska je preuzela iskustva iz Njemačke koja ih je do prije nekoliko godina uvelike koristila, no utvrdili su da uspornici stvaraju buku i oštećuju automobilski ovjes te time i ugrožavaju sigurnost – objasnio je Horvat. Dodao je da je najveći problem što nisu određena jasna pravila u kojim se slučajevima uspornici mogu postaviti pa se uvažava svaka peticija kojom stanari neke ulice zatraže fizičku prepreku.

Rajko Horvat smatra i da je pješačke prijelaze potrebno i osvjetljavati. Predložio je stoga da se stupovi javne rasvjete postave uz pješački prijelaz kako bi vozači lakše uočili pješake pa uspornici ne bi ni bili svuda potrebni. (Vecernji.hr)