Pričalica je u skopu Edukacije za bolje i pravednije društvo pokrenula projekt Nevidljivo kazalište. Nevidljivo kazalište može se usporediti sa grafitima ili političkom demonstracijom jer ukazuje javnosti na određenu problematiku. Osim ukazivanja na problematiku, cilj nevidljivog kazališta je promišljanje i rasprava u javnosti o odabranoj problematici.

Ivan Slavić
Ivan Slavić

Ono je oblik kazališne predstave izvedene na mijestu na kojem ljudi obično nebi očekivali kazališnu predstavu (npr na ulici ili u šoping centru). Gledatelji trebaju predstavu doživijeti kao stvarnosti, a ne pripremljeni i uvježbani događaj. Gledatelji ne smiju znati da je to predstava jer se od njih očekuje uključivanje i reakcija. Da bi se gledatelji uključili u predstavu ona se mora baviti temom koja je za gledatelje od goruće važnosti. Glumci igraju uloge i postoji unaprijed uvježbani scenarij, ali se ne igra na pozornici nego u ne konvencionalnom prostoru.

Voditelj projekta je Ivan Slavić koji je pod pokroviteljstvom Europske komisije u okviru Programa za cjeloživotno učenje, potprogram Grundtvig, sudjelovao na međunarodnom tečaju Nevidljivog kazališta. Sudionici projekta su teenageri i odrasle osobe.