spot_img

Prijavili 30, a prošlo im 27 projekata, dok za dva još čekaju rezultate

Objavljeno:

U Ministarstvu poljoprivrede, potpisano je 263 ugovora o financiranju projekata iz mjere 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ za sektor biljne proizvodnje i mjere 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“.

Natječaj za modernizaciju gospodarstava bio je namijenjen isključivo sektoru biljne proizvodnje i prvi je takav od ulaska Hrvatske u EU. Tim sredstvima financiramo poljoprivrednu mehanizaciju, opremu i skladišta za ratarske kulture, kao i podizanje novih nasada vinograda, proizvodnju industrijskog, ljekovitog i začinskog bilja te cvijeća i ukrasnog bilja. Nakon obrade svih projekata u sektoru ratarstva danas su potpisani ugovori iz operacije 4.1.1., njih 137 s potporom od 124 milijuna kuna. Isto tako, za zbrinjavanje stajskog gnojiva (operacija 4.1.2) danas je potpisano 126 ugovora s potporom od 108,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost ulaganja navedenih projekata (uz doprinos korisnika) iz obje operacije iznosi 382 milijuna kuna.

– Sve što radimo danas vidjet će se kroz koju godinu, ali donijet će poboljšanje i poljoprivrednici će biti produktivniji, uspješniji i konkurentniji. Cilj za koji se cijelo vrijeme zalažem je da naši poljoprivrednici budu sretniji i zadovoljniji, a svi zakoni i pravilnici koje pišemo, pišemo upravo za njih, jer poljoprivreda može biti super priča – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te poručio poljoprivrednicima:

– Budite bez brige, bit će dovoljno novca za vas u novom programskom razdoblju Zajedničke poljoprivredne politike, a ovim putem najavljujem isplatu avansa za izravna plaćanja sljedeći mjesec i to 1,1 milijardu kuna – najviši iznos do sada, pa tako financijski stabilniji možete planirati svoju proizvodnju.

Na ove natječaje VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije prijavila je ukupno 30, a prošlo joj je čak 27 projekata ukupne vrijednosti u iznosu od 31.452.630,00 bespovratnih kuna.

– Ovo je još jedan pokazatelj sjajnog rada naše razvojne agencije VIDRA, koja je kroz svojih deset godina od osnivanja, još od vremena tadašnjeg župana, danas potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića, a uz punu podršku Virovitičko-podravske županije, uvijek bila na usluzi i našim općinama, gradovima, poljoprivrednicima, poduzetnicima, OPG-ovcima, gospodarstvenicima, a to se vidi i iz ovog posljednjeg natječaja kada u našu županiju, zahvaljujući VIDRA-i dolazi više od 31 milijun bespovratnih kuna – zadovoljno je podcrtao virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Naime, od ukupno poslanih 30 prijava za njih četiri su već su potpisani ugovori (sektor šećerne repe), a dvadeset troje je predstavnika, s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, potpisalo ugovore u četvrtak. Za još dva projekta se očekuju rezultati i ako se sve pozitivno rasplete, VIDRA će na ovoj operaciji proći 29 od 30 projekata.

U četvrtak su ugovore potpisali sljedeći:

ZORA, OPG Gordana Pejić, OPG Sven Blažičević, OPG Ivan Gojević, OPG Dražen Goluska, OPG Josip Kolačko, OPG Andreja Puškadija, OPG Tomislav Mijatović, OPG Mario Mudri, OPG Robert Piljek, OPG Josip Gladović, OPG Darko Duvnjak, OPG Zoran Ninčević, PG Titanik, OPG Ivan Mađarević, OPG Snježana Mareković, OPG Franjo Halas, OPG Mađarević Ivice Mađarevića, Plantaže d.o.o., OPG Daniel Novosel, OPG Ivan Bušljeta i OPG Vlado Šimatović.

Uglavnom se radi o nabavci poljoprivredne mehanizacije i strojeva, izgradnje objekata i skladišta vezanih za poljoprivrednu proizvodnju…

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...