Povodom obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, županijski Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu organizira Izbor za najuzorniju seosku ženu Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu. Izbor će se održati 29. kolovoza u Virovitici.

Žene s ruralnih područja su vrijedne, uporne i snalažljive, no njihov položaj je i dalje marginaliziran, odnosno, njihova uloga u društvu nije dovoljno cijenjena i priznata.

Cilj ovog projekta je skretanje pozornosti društva na izniman doprinos seoske žene održavanju i oživljavanju ruralnih područja, kao i njenu ulogu u afirmaciji i podizanju kvalitete života na hrvatskom selu.

Najuzornija seoska žena Virovitičko-podravske županije treba biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Najuzorniju seosku ženu za Virovitičko-podravsku županiju, zajedno sa dvije pratilje, izabrat će Stručni sud Izbora za najuzorniju ženu Virovitičko-podravske županije, a na temelju zaprimljenih prijava, životopisa i razgovora s kandidatkinjama. Izabranu najuzorniju ženu, kao i njene dvije pratilje, Županija će nagraditi novčanim nagradama.

Prve tri izabrane uzorne seoske žene na županijskom izboru, bit će ujedno i predstavnice Virovitičko-podravske županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2015. godinu, koji će se ove godine održati 10. listopada u mjestu Đurići, u Vukovarsko-srijemskoj županiji. (www.vpz.hr)
Prijave se primaju do 21. kolovoza 2015. godine na adresu:

Virovitičko-podravska županija,
Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj i poljoprivredu
– za Izbor najuzornije seoske žene Virovitičko-podravske županije –
Trg Ljudevita Patačića 1
33 000 Virovitica.