Virovitičko-podravska županija je u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA, a na temelju podataka osnovnoškolskih ustanova, pripremila i poslala projekt „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva u Virovitičko-podravskoj županiji“ u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“.
Poziv je financiran sredstvima Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. (OP FEAD), a nadležno tijelo za provedbu je Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a provedbom projekta bit će pružena pomoć za prehranu 494 učenika koji su polaznici redovnog osnovnoškolskog obrazovanja u 14 osnovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije. Projektom se namjerava osigurati besplatna prehrana u školskoj godini 2016./2017. za onu djecu čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi. Ukupna vrijednost projekta je 920.444,82 kune, a osiguravanjem školske prehrane za djecu bit će osigurano osnovno pravo djece na zdravu i odgovarajuću prehranu kako bi djeca postigla najveću moguću razinu zdravlja. Ukupno trajanje provedbe projekta je 12 mjeseci.