spot_img

Pročitajte s kojim iskustvima su se susretali mladi i danas uspješni poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

U utorak, 22. svibnja u organizaciji Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost između ostalim, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i njegovog zamjenika Marija Klementa, održan je panel Youth&Business “Poslovanje i moderni on-line alati”.

Panelisti koji su govorili o on-line alatima koje koriste u svojem poslovanju su Chocolate Cafe, Plava tvornica, KupiMajicu.net, Domaćica, Info centar za mlade, Pitomačka pivovara te Kurija Janković.

Činjenica da se u prostoru caffe bara “Škola” tražilo mjesto više, pokazuje kako su događaji ovakvog tipa potrebni među mladima. U opuštenoj interaktivnoj atmosferi razvila se odlična rasprava kojom je moderirala Sanja Sudar, predsjednica Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije.

Panelisti su predstavili svoje poslovanje i on-line alate koje u njemu koriste, govorilo se o marketinškim aktivnostima, kanalima komunikacije s klijentima, načinu prodaje proizvoda i usluga putem društvenih mreža, ali i internom marketingu prema zaposlenicima.

Sanja Mijac je ispred svojeg bloga Domaćica govorila o načinu pisanja bloga, foto i video sadržaju koji stvara, Instagramu kao društvenoj mreži koju najviše koristi u svojem poslovanju te važnom koraku koji je ove godine napravila – pretvaranju dugogodišnje strasti prema food bloganju u poduzetništvo kroz otvaranje obrta. Sanja je naglasila kako je za ulazak u poduzetničke vode važno raditi ono što voliš i da je tada svaki poslovni izazov lakše svladati.

Miroslav Novosel iz Pitomačke pivovare pričao je o nastanku Pitkog, stvaranju imena i brenda, odluci o ulasku u poduzetničke vode i ostavljanju sigurnog radnog mjesta i izazovima koje takva odluka nosi sa sobom te ujedno najavio izlazak petog po redu piva iz “kuhinje” Pitomačke pivovare uz već dobro prihvaćeno Svijetlo ALE, Tamno ALE, IPA i CITRA. Pitko je za sada prvo i jedino craft pivo na području naše Virovitičko-podravske županije, a Miroslav kaže kako tržišta ima i za druge te da je pozitivna konkurencija uvijek dobrodošla.

Poslovanje Chocolate Cafea predstavio je Dejan Herceg koji se sa svojom partnericom odvažio i otvorio svima već poznati Choco cafe u Virovitici te tako obogatio slastičarsku i gastro scenu našega grada. Govorio je o Facebooku kao kanalu putem kojeg komuniciraju sa svojim klijentima i istaknuo koliko im je ovaj besplatan alat pomogao u poslovanju.

Nakon što pridobijte klijentovu pažnju, morate mu pružiti i kvalitetnu uslugu. To u Choco cafeu dobro znaju te iznimno drže do kontinuiteta kvalitete svojih proizvoda, a i uvijek pripremaju nešto novo pa će tako od ovoga ljeta uvesti u ponudu i kvalitetnu koktel kartu.

Novu platformu na području naše županije, Info-centar za mlade, predstavila je Maja Šmolc voditeljica ovog projekta koji se provodi zahvaljujući aktivnosti udruge Veranda. Više istraživanja je pokazalo kako mladi kao glavni problem svoje dobne skupine ističu nedostatak informacija. Info-centar za mlade je zato tu da im tu informaciju pruži kroz različite aktivnosti, od radionica, predavanja pa do intenzivnih aktivnosti na web stranici i društvenim mrežama. Maja je naglasila važnost udruga u području zapošljavanja i istaknula da su one odlična platforma za kvalitetan i kreativan rad mladih.

Antonio Jurkin u svojem print studiju JedanDva radi odlične stvari koje su već davno prešle lokalne granice. Antonijev web shop KupiMajicu.net je osmišljen kao odlična platforma gdje svatko može dizajnirati svoju majicu, a prisutni su imali priliku čuti o važnosti kvalitete web shopa, društvenim mrežama koje su dobre za prodaju, kao i onima koje nisu, Twitteru kao društvenoj mreži pomoću koje se može doći do većih klijenata te zanimljivim marketinškim kampanjama koje su nedavno provedene s maturantima i portalom DanasRadim.hr.

Govorilo se i o on-line alatima koji se svakodnevno koriste u poslovanju Kurije Janković te kako te aktivnosti doprinose povećanju broja noćenja koja se ostvaruju u hotelu. Naglasilo se kako je u početnom poslovanju svake tvrtke, kada su marketing budžeti još uvijek niski, on-line poslovanje putem besplatnih platformi dobra podloga za razvijanje odnosa s klijentima te stvaranje i jačanje brenda. Nije važna samo količina sadržaja koja se tako stvara, već i njegova kvaliteta.

Ana Musa, marketing manager u Plavoj tvornici, govorila je o njihovim marketinškim aktivnostima, LinkedInu kao platformi za predstavljanje poslovanja potencijalnim klijentima, pisanju blogova o popularnim temama iz njihovog područja kojima se postiže veća vidljivost web stranice, ali je i sve prisutne upoznala s važnošću internog marketinga usmjerenog prema jačanju ljudskih potencijala unutar tvrtke čemu Plava tvornica pridaje veliku važnost.

– Povezivanje mladih na događajima ovakve vrste je nužno u malim sredinama kao što je naša. Izuzetno pozitivna atmosfera koja je rezultat izvrsnih poslovnih priča ovih mladih ljudi je ono što nas motivira u organizaciji ovakvih evenata. Smatramo da se glas mladih mora čuti, ali ne kao slovo na nekom papiru, već putem ovakvih interaktivnih zanimljivih panela koji ujedno doprinose stvaranju odličnog networkinga. Ovakav događaj je i odlična prilika da donositelji odluka čuju ideje i probleme mladih te tako postižemo sinergiju svih dionika u ovom području. Ovaj panel je ujedno bio i zadnja aktivnost ovog saziva Savjeta mladih Virovitičko-podravske županije kojom smo htjeli zaokružiti naš trogodišnji rad s mladima. Željeli smo naglasiti temu modernog on-line poslovanja i predstaviti mlade ljude koji su pomoću takvih on-line alata iz naše male sredine napravili velike stvari. Čuti sve njihove priče na jednom mjestu iznimno je motivirajuće – rekla je Sanja Sudar, predsjednica Savjeta mladih VPŽ. (www.vpz.hr, ss, Fotografije: Sanja i Matej Sudar)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...