SamsungJučer, 13. listopada, u Policijsku postaju Virovitica, osobno je pristupila 58 – godišnjakinja i njezin skrbnik, te su prijavili kazneno djelo prijevare. Provedenim obavijesnim razgovorom, došlo se do saznanja da je 59 – godišnjakinja, točno neutvrđenog dana u mjesecu rujnu, srela poznanicu koju pozna po nadimku, a koja je bila u društvu nepoznatog muškarca, te su joj isti predložili da ona u svoje ime podigne mobitel na pretplatu za što će joj dati novčani iznos od 300 kuna na što je oštećena pristala.

Odlaskom u trgovinu u Virovitici, sklopili su ugovor i kupili dva mobitela „Samsung“, koje su nepoznate osobe uzele sebi. Nakon toga su se van trgovine susreli sa još jednom nepoznatom muškom osobom, poslije čega su svi četvero otišli do Slatine, gdje su u trgovini, također, sklopili pretplatnički ugovor i kupili mobitel, koji je uzeo nepoznati muškarac, te su se svi vratili u Viroviticu. Nakon provjere, oštećena je vidjela da su joj za uslugu, nepoznate osobe dale samo 30 kuna.

Ubrzo nakon sklopljenih pretplatničkih ugovora, oštećena 59 – godišnjakinja je dobila, telefonske račune u ukupnom iznosu većem od 4.500 kuna.