spot_img

Profesor Brlas kao gost predavač na Pravnom fakultetu u Zagrebu održao predavanje o mentalnom zdravlju

Objavljeno:

Profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao gost predavač na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studentima je održao predavanje na temu “Mjesto i uloga mentalnog zdravlja u zaštiti općeg zdravlja: Nacionalna strategija za zaštitu mentalnog zdavlja”.

Profesor Brlas predavanje je održao u ponedjeljak 01. prosinca 2014. godine za studente pete godine Studijskog centra socijalnog rada u nastavi Diplomskog studija socijalnog rada, a u okviru kolegija “Socijalni rad u zaštiti mentalnog zdravlja”.

Podsjetimo da je još 2010. godine profesor Brlas sa skupinom psihologinja i psihologa pokrenuo u Republici Hrvatskoj jedinstveni projekt pod nazivom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ s ciljem da se osvijeste kapaciteti psihologije kao struke za djelotvorne intervencije u proaktivnoj skrbi o mentalnom zdravlju. Projekt se od tada do danas razvija slijedom aktualne Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja za razdoblje od 2011. do 2016. godine. Iskustva iz ovoga projekta jedinstvena su čak i izvan granica naše zemlje pa je sasvim jasna potreba da se stečena znanja i iskustva prenesu i studentima onih struka koje sudjeluju u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije.

Picture-002

Poziv profesoru Brlasu da održi predavanje studentima odraz je njegovog višegodišnjeg stručnog angažmana u području proaktivne skrbi o mentalnom zdravlju i još je jedan pokazatelj da i Virovitičko-podravska županija ima vrsne stručnjake od kojih ostali stručnjaci mogu učiti.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni