U srijedu, 10. rujna 2014. godine profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije kao predavač je sudjelovao na okruglom stolu pod nazivom „Okreni leđa ovisnosti“ koji je održan u Osijeku.

Okrugli stol koji je oko ove teme okupio stručnjake iz različitih resora iz regije organizirao je Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka u okviru projekta „Zajedno u borbi protiv ovisnosti – Okreni leđa ovisnosti“.

Profesor Brlas je kao stručni suradnik u projektu govorio o važnosti organizacije slobodnog vremena mladih u prevenciji i suzbijanju ovisnosti, o svojoj knjizi „Važno je ne započeti“ u kojoj piše o slobodnom vremenu, te o iskustvima u pomoći mladima u organizaciji slobodnog vremena u Virovitičko-podravskoj županiji.

Ovim pozivom za aktivnim sudjelovanjem na važnom skupu profesor Brlas, koji je trenutno voditelj jednoga projekta u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije i suradnik je u projektu navedenog Centra, još je jednom i izvan Virovitičko-podravske županije prepoznat kao vrstan domaći stručnjak u području rada s mladima rizičnog ponašanja. Priznanje je to stručnome radu profesora Brlasa i ustanove u kojoj radi ali je i promocija Virovitičko-podravske županije i izvan njezinih granica.