Projekt „5 do 12 za Dvorac“ prošao administrativnu provjeru

Objavljeno:

Najznačajniji virovitički EU projekt – „Integrirani razvojni program Grada Virovitice „5 do 12 za Dvorac“ koji obuhvaća obnovu Dvorca Pejačević i revitalizaciju Gradskog parka u Virovitici s 18.ožujkom 2016 prošao je administrativnu provjeru te se s pravom nadamo se da će u sljedećim mjesecima biti i odobren za sufinanciranje naglasio je gradonačelnik Ivica Kirin na posljednjoj sjednici Kolegija gradonačelnika.

Leteći dvorac

Naime Grad Virovitica je ovaj projekt pod simboličnim nazivom ” 5 do 12 za Dvorac“ čija vrijednost iznosi 82 milijuna kuna prijavio za financiranje u sklopu natječaja Europskog fonda za regionalni razvoj “Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA, a projektni partneri su Gradski muzej Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIDRIS. Omjer financiranja je 85 posto sredstava Europske unije, a preostali iznos od 15 posto sufinancirat će nositelj projekta.

dvorac_2_rgb_005

-Dobivanje “zelenog svjetla” na europskom natječaju bit će kruna svega onoga što činimo za naš grad Viroviticu jer će obnova dvorca i revitalizacija parka ujedno doprinijeti i turističkom razvoju ovog dijela regije – istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...

Virovitičku županiju napustilo 17% stanovništva!

Broj stanovnika Hrvatske smanjio se 2021. u odnosu na...