spot_img

Projekt SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača “Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“ među najboljima je iz područja održivog razvoja

Objavljeno:

Projekt SŠ Stjepana Sulimanca Pitomača “Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“ među najboljima je iz područja održivog razvoja

Stručna komisija tvrtke INA d.o.o. odabrala je kroz program „Zeleni pojas“ 12 najboljih projekata iz područja održivog razvoja. Među odabranim projektima nalazi se i projekt Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača pod nazivom “Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“, čiji cilj je uređenje “zelenog odmorišta” na lokaciji Eko centra „Banov brod“.

Srednja škola Stjepana Sulimanca jedina je škola u Republici Hrvatskoj kojoj je odobren projekt.

Okosnica projekta uređenja „zelenog odmorišta“ u sklopu Eko centra „Banov brod“ je podizanje svijesti o zaštiti okoliša te poticanje razvoja zelenog turizma.

Eko centar idejno je koncipiran na način da svojim funkcioniranjem i razvojem ostvari optimalnu uporabu i očuvanje prirodnih resursa, unaprijedi kvalitetu života općine, te da doprinese razvoju iste po pitanju edukacije, turizma, proizvodnje, održivog gospodarenja i same kulture.

Kroz projekt su navedene karakteristike i prednosti uspostave Eko centra te što bi isti predstavljao i nudio nakon uspostave, kako žiteljima općine Pitomača, tako i mnogobrojnim posjetiteljima iz svih krajeva lijepe naše i šire.

Odabranih 12 projekata će sufinancirati INA s iznosom od ukupno 280.000 kuna, a INA Klub volontera podržat će njihovu provedbu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...