Prometna nezgoda u Lozanu

0
1582
Martina Ivanović
Martina Ivanović

Oko 08.50 sati u mjestu Lozan,dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila, kada je 29 – godišnji vozač, upravljao vozilom Hitne medicinske pomoći virovitičkih registarskih oznaka, i kretao se DC 2, mjestom Lozan, smjerom jug-sjever. Dolaskom ispred kbr. 9,  zbog nedržanja potrebnog razmaka kad se kreće iza drugog vozila, došlo je do udara prednjeg desnog dijela vozila Hitne u stražnji lijevi dio lake prikolice našičkih registarskih oznaka, s kojim je istim smjerom upravljao 59-godišnjak, a koji je u trenutku udara usporavao radi zaustavljenih vozila ispred sebe.

Nakon udara, 29-godišnjak je skrenuo lijevo, na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, radi izbjegavanja direktnog udara u laku prikolicu, gdje je prednjim lijevim dijelom Hitne medicinske pomoći udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka, sa kojim je upravljala 33-godišnja vozačica. Nakon udara došlo je do odvajanja lake prikolice od automobila i slijetanja iste u putni jarak, dok je osobni automobil virovitičkih registarskih oznaka od siline udara odbačen u putni jarak, a vozilo Hitne se  zaustavilo na sredini kolnika.

Vozači i putnici su prevezeni u OB Virovitica, dok su sva tri vozača alkotestirana, bez reakcije na alkohol.

U prometnoj nesreći 29-godišnji vozač zadobio je teške tjelesne ozljede, dok su 33-godišnja vozačica i dvoje putnika zadobili tjelesne ozljede.