Pitomača

U zgradi općine Pitomača predstavljena je „Bajka o Golom otoku“ knjiga sjećanja, učitelja u mirovini i osnivača Astronomske udruge, Luke Hrvatića. Prigodni program vodio je Neven Hrvatić, a umjetnički dio uljepšali su Luka Horvat na gitari i Kristina Domović uz pjesme “Jalta, Jalta” i“Miruj, miruj, srce moje” uz klavirsku pratnju Doroteje Veličan. Uvodnu riječ dao je Domagoj Stilinović, ispred organizatora “Centra za kulturu Drago Britvić“.

Promociju je otvorio općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i zahvalio se Hrvatiću, na proteklim godinama suradnje i životnim savjetima. Profesor i istraživač tematike Golok otoka, Martin Previšić zahvalio se za suradnju Luki Hrvatiću i dobivenim podacima. Izjave Luke i ostalih sugovornika koristio je za izradu svojeg doktorata iz povijesti te za pripremu svoje knjige a izlazi u jesen.

[youtube id=”OkSIPAUyros”]

Ulomke iz knjige „Bajka o Golom otoku“ čitali su Želimir i Melita Hrvatić. Prije kraja programa Luka je rekao „Goli otok danas za mene je samo izmišljena Bajka, a postoji otok na kome su tri palme, otok mira, sreće i ljubavi na koji ćemo svi jednom doći”. Završnu riječ s osvrtom na Uskrsne dane dao je Ivica Puškadija, župnik u Pitomači.

Branko Novosel