spot_img

Pronađena ručna bomba zaostala iz II Svjetskog rata

Objavljeno:

U srijedu 30. svibnja, oko 10 sati, muška osoba je obavijestila policijske službenike iz Slatine da je prilikom obrade zemlje u blizini naselja Bistrica, pronašao minsko eksplozivno sredstvo. Na mjesto dojave izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu u PU, koji je na mjestu dojave, pronašao improviziranu ručnu bombu „rapidku“, koju je na mjestu pronalaska i uništio.

Istoga dana oko 18.50 sati, muškarac iz Suhopolja, obavijestio je policijske službenike iz PP Virovitica, kako je u svom dvorišnom prostoru, prilikom raširivanja hrpe zemlje koju mu je dovezla tvrtka sa područja Virovitice, pronašao vjerojatno eksplozivnu napravu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu od prijavitelja je preuzeo jednu ručnu bombu zaostalu iz II Svjetskog rata, koju je također uništio.

Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.
Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni