Pronađeno 10 tona nelegalnog duhana vrijednog 54 milijuna kuna

Objavljeno:

spot_img

Danas 19. veljače u 12 sati u PU virovitičko – podravskoj, održana je konferencija za novinare na temu izvješćivanje javnosti o pronađenoj većoj količini duhana prilikom pretrage obiteljskog imanja.

Na konferenciji za medije, bili su nazočni voditeljica Službe kriminalističke policije Marija Štajdohar, načelnik PP Virovitica, Zlatko Barčan, pročelnik područnog Carinskog ureda Osijek, Davor Petović, predstojnik Carinskog ureda Virovitica, Željko Ronta, te glasnogovornik PU Josip Štajdohar.

Policija

Konferencija za medije sazvana je nakon provedene pretrage, dana 16. veljače, gdje su djelatnici Carinskog ureda u Virovitici u suradnji sa policijskim službenicima PU virovitičko-podravske, na imanju kod 50 – godišnjaka pronašli više od 10 tona skrivenog nelegalnog duhana u listu, koji je držao u podzemnom skrovištu u sklopu obiteljskog imanja.

Za vrijeme provođenja pretrage koja je započela u jutarnjim satima i pronalaska metalnog otvora od strane policijskog službenika, koji vodi u podzemno skladište sa skrivenim kutijama nelegalnog duhana, 26 – godišnji sin vlasnika obiteljskog imanja uzeo je sjekiru i krenuo prema policijskom službeniku izgovarajući riječi prijetnje i uvreda, zbog čega su sukladno Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, ispaljena dva hica u zrak iz službenog pištolja radi upozorenja.

Nakon što je 26 – godišnjak zajedno sa 50 – godišnjim ocem nastavio sa vrijeđanjima policijskog službenici. Sukladno Zakonu policijski službenici su primijenili sredstva prisile-raspršivač s nadražujućem tvari.

Nakon toga 26 – godišnjak je uzeo kanister sa plavim dizelom i polio otvor za podzemno skladište duhana kojeg je upaljačem zapalio a zatim polio sebe i policijske službenike, koji su ga izdanim naredbama sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima pokušavali spriječiti u njegovim radnjama, a pošto se oglušio na naredbu uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje oboje su savladani i uhićeni.

Na mjesto događaja, odmah je pozvana Javna vatrogasna postrojba, koja je pristupila gašenju požara u skrivenom podzemnom skladištu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji sa ODO Virovitica, protiv 26 – godišnjaka, podnesena je kaznena prijava zbog počinjenih kaznenih djela Prijetnje iz čl. 139. st. 3. i Napada na službenu osobu iz čl. 315 KZ.

Također i protiv 50 – godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog Napada na službenu osobu. Nadalje protiv obojice su podneseni Optužni prijedlozi zbog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...