Održana je sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije: Proračun povećan za 122 milijuna kuna i za 2016. godinu iznosi 393 milijuna kuna

Održana je sjednica Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije na kojoj su uz obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak i njezine zamjenike, Zdravka Dijakovića i Igora Pavkovića, a pod predsjedanjem Ana-Marije Petin, nazočili i zamjenici predsjednice Županijske skupštine Mato Bubaš i Davor Butorac, pročelnici upravnih odjela VPŽ, ravnatelji javnih ustanova. Nakon aktualnog sata, najzanimljivija točka dnevnog reda bile su 1. Izmjene i dopune Proračuna Virovitičko-podravske županije za 2016. godinu s projekcijama za 2017. i 2018. godinu. Prema tome, Proračun Virovitičko-podravske županije je za 2016. godinu povećan za 122.300.000,00 kuna i sada iznosi 393.050.000,00 kn.

– Proračun je povećan zato što je Opća bolnica Virovitica prestankom postupka sanacije, ponovno vraćena osnivaču, odnosno Virovitičko-podravskoj županiji. Proračun bolnice za 2016. godinu je tako uveden u proračun Županije. To ne znači da Županija ni u kom slučaju, ne prihvaća niti dospjele dugove niti prethodne dugove iz prethodnog razdoblja, već će kao proračunski korisnik voditi računa o Općoj bolnici kao i svim ostalim proračunskim korisnicima – kazala je Sanja Bošnjak obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije.

Osim toga donesene su i odluke:
Odluke o produljenju ugovora o zakupu prava lova lovozakupnicima na području Virovitičko-podravske županije; Prijedlog Akcijskog plana suzbijanja korupcije u Virovitičko-podravskoj županiji za razdoblje 2016. – 2020. godine; Prijedlog Javnih potreba iz Programa zdravstvene zaštite za 2016. godinu; o Izmjeni Odluke o osnivanju trgovačkog društva Panonski drvni centar kompetencija društva s ograničenom odgovornošću za usluge i razvoj.

Usvojena su izvješća o radu:
Izvješća o radu i financijskom poslovanju Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu; Izvješća o radu Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu; Godišnje izvješće o radu Kazališta Virovitica za 2015. godinu; Izvješća o radu VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije za razdoblje siječanj – prosinac 2015. godine; Izvješća o radu Savjetodavne službe Podružnice Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu; Izvješća o radu Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u 2015. godini; Izvješća o radu i Godišnjeg izvještaja o izvršenju Financijskog plana Županijske uprave za ceste VPŽ za 2015. godinu; Izvješća o provedbi Plana gospodarenja otpadom za Virovitičko-podravsku županiju za 2015. godinu; Izvješća o radu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije za 2015. godinu; Izvješća o stanju zaštite od požara za područje Virovitičko-podravske županije u 2015. godini; Primljena je i informacija o nezaposlenosti i zapošljavanju na području Virovitičko-podravske županije u 2015. godini.

Donesen je Zaključak o prihvaćanju Društvenog ugovora o osnivanju trgovačkog društva Slavonska mreže d.o.o. kao i rješenja o: Imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Virovitici; Imenovanju sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Virovitici; Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Školskog odbora Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina o prijenosu nekretnina Virovitičko-podravskoj županiji i prihvatu stjecanja nekretnina u korist Virovitičko-podravske županije. Donesen je i Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku Školskog odbora Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica o prijenosu nekretnina Virovitičko-podravskoj županiji i prihvatu stjecanja nekretnina u korist Virovitičko-podravske županije; Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku Školskog odbora Srednje škole Stjepana Sulimanca o prijenosu bez naknade nekretnina Općini Pitomača; Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog izmjena i dopuna Statuta Strukovne škole Virovitica; Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog izmjena i dopuna Statuta Srednje škole „Stjepan Ivšić“ Orahovica. Donesen je Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, kao i Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, te donošenje Zaključka o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica o zaključivanju ugovora o ustupanju potraživanja.