Proširje se područje sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška za 700 ha

Objavljeno:

spot_img

Na temelju Vodnogospodarskog plana navodnjavanja Virovitičko-podravske županije 2006. godine pokrenut je projekt Sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška koji je smješten u općini Sopje na dijelovima katastarskih općina Sopje, Kapinci, Vaška i Novaki.

Projektno područje poljoprivrednog zemljišta obuhvaća ukupno bruto površine od 1.280 ha. Temeljem iskazanog interesa krajnjih korisnika za Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška javila se potreba za proširenjem sustava, te u dogovoru sa Hrvatskim vodama ide se na proširenje za 700 ha poljoprivredne površine.

Proširenje sustava zahvaća dijelove katastarskih općina Gornji Miholjac i Novaki (zapadni dio sustava navodnjavanja). U utorak, 2. travnja, potpisani su ugovori o građenju sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška. Na području Virovitičko-podravske županije provode se projekti navodnjavanja Kapinci – Vaška, Novi Gradac – Detkovac i Đolta čija je ukupna vrijednost 120.000.000,00 kuna.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...