HDZ traži smjenu vlasti

Nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća kraj Kapelice u Špišić Bukovici, svečanost obilježavanja 24. obljetnice osnivanja HDZ-a nastavljena je u prepunoj sali Društvenog doma u Lozanu.

Svečanoj obljetnici nazočili su predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik ŽO HDZ VPŽ župan Tomislav Tolušić, predsjednik GO HDZ Virovitica gradonačelnik Ivica Kirin, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije Mirko Mališ (Čačinci) i Tomislav Durmić (Zdenci), načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, predsjednica Zajednice žena Virovitičko-podravske županije Sanja Kirin, predsjednik mladeži HDZ VPŽ Dalibor Per, predsjednik Općinskog odbora HDZ Špišić Bukovica Zoran Raptavi…

Tom prilikom, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Špišić Bukovice, Zoran Raptavi, naglasio je kako je svih ovih godina od osnivanja HDZ-a općina disala “plavom bojom”, što znači da su žitelji općine prepoznali one koji ih vode u boljitak življenja.

Načelnik općine Hrvoje Miler, govorio je o realiziranim projektima na području općine te pozvao građane da iziđu na Eu izbore i svoje glasove daju HDZ-ovoj opciji.

Uz Dalibora Pera, predsjednika Mladeži HDZ- a VPŽ-a čestitku na obljetnici domaćinu uputio je i član predsjedništva stranke, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, koji je naglasio kako je ukidanje institucija udar na građane, te da se građani danas kao i devedesetih godina moraju boriti za svoja prava.

Dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Tomislav Tolušić, istakao je kako je upravo na krilima HDZ-a stvorena hrvatska država, ali i da daljnja centralizacija vlasti ne vodi ničemu dobrom.

– Volio bih da sam u krivu i da je ova vlast bolja nego što izgleda, ali ovo što drugovi rade je van svake pameti. Vi u lozanu plaćate isti porez kao i Milanović i ljudi u Zagrebu, a koju uslugu od države dobivate za to. Nikakvu. e i tu nikakvu će nam ukinuti, kao što su jučer ukinuli odjel ORL u bolnici i kao što će do kraja godine ukinuti još dva odjela. A što ako će ukinuti pedijatrijski odjel pa djecu budemo morali voziti u Koprivnicu. Kome ćemo se žaliti onda? – zaključio je Tolušić.

Čestitku domaćina na obljetnici uputio je i predsjedenik Županijskog odbora HDZ-a, saborski zastupnik Josip Đakić, koji je uputio zahvalu svim hrvatskim braniteljima na stvaranju hrvatske države.

– Prave istinske državne interese može zastupati jedino HDZ, a vrijeme je da aktualna vlast, koja ne zna, koja ne razumije probleme i ne shvaća potrebu svojih žitelja odstupi s vlasti. Sljedeći su na redu EU izbori. To je prvi korak da pokažemo ovoj nesposobnoj vladi da u EU parlamentu želimo ljude koji će zastupati interse hrvatskog naroda i zato vas pozivam da svi zajedno izađemo na izbore 25. svibnja i pokažemo drugovima da je vrijeme da se maknu. – naglasio je Josip Đakić.

[g-gallery gid=”20487″ random=”0″ watermark=”1″]