Nakon što je Stručna radna skupina za protokoliranje međusektorske suradnje Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije usuglasila Protokol međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, a Protokol predstavljen javnosti na Svjetski dan zdravlja, u petak 7. travnja 2017. godine na edukaciji koja tim povodom održana u gradskoj vijećnici Grada Virovitice, u utorak 11. travnja 2017. godine Protokol je predstavljen i ravnateljima škola i voditeljima Školskih preventivnih programa na edukaciji koja je održana u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije.

Ova je edukacija nastavak aktivnosti u okviru projekta „Protokoliranje međusektorske suradnje u prevenciji i suzbijanju ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji“ kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, a provodi Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Projekt ima za glavni cilj osnaživanje međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti među dionicima u Virovitičko-podravskoj županiji kroz izradu proširenog oblika Protokola međusektorske suradnje koji je prvu inačicu dobio još 2007. godine. Stoga je formirana Stručna radna skupina koja je pri Zavodu za javno zdravstvo od početka 2017. godine radila na izradi Protokola međusektorske suradnje u području prevencije i suzbijanja ovisnosti u Virovitičko-podravskoj županiji, prvoga takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Na ovoj su edukaciji govorili urednici Protokola prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, profesor Siniša Brlas i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. te članica Stručne radne skupine zadužena za područje odgoja i obrazovanja Marija Lenart, prof. ped..
Ova je aktivnost ujedno i primjer dobre i sustavne međusektorske suradnje zdravstvenog sustava i sustava odgoja i obrazovanja, a suradnja je i temeljna ideja cijeloga projekta koji potencira međusektorsko umrežavanje.

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije ponovno pokazuje kako je sposoban koordinirati vrlo složenu mrežu međusektorske suradnje u području prevencije i zaštite zdravlja ljudi na cjelokupnom području Virovitičko-podravske županije.