Proveden projekt “Jedinstveni unatoč različitosti”

Objavljeno:

spot_img

Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije pod pokroviteljstvom Grada Virovitica, projekt pod nazivom JEDINSTVENI UNATOČ RAZLIČITOSTI danas su proveli u Virovitici na prostoru gradskog bazena i Domu strijelaca. Cilj projekta je promicanje tjelesne kulture (sporta i rekreacija) radi unapređenja opće sposobnosti osoba s invaliditetom kao i psihosocijalna i tjelesna resocijalizacija i prilagodba svakodnevnom životu. Projekt je namijenjen ratnim vojnim invalidima članovima Udruga HVIDR-a Virovitica, Slatina i Orahovica sa većim stupnjem tjelesnog oštećenja. Sudjelovalo je oko 50-tak članova udruga u plivanju te streljaštvu zračnom puškom i samokresom. Sam projekt je kod sudionika prihvaćen sa oduševljenjem obzirom da su ponosni na sudjelovanje u Domovinskom ratu a ne povlašteni i privilegirani. Sve sudionike pozdravio gradonačelnik Grada Virovitica Ivica Kirin, uz nazočnost pročelnika u Gradu Virovitica Maria Klement, Matije Mustača i Alena Bjelice te direktor Flora VTC Željko Iharoša i te u ime organizatora predsjednik županijske HVIDR-a Nenad Križić. Po završetku je organiziran ručak za sve sudionike na prostoru bazena.

Rezultat projekta je učvršćivanje dostojanstva hrvatskih branitelja posebno ratnih vojnih invalida sa većim stupnjem tjelesnog oštećenja te društvena prihvatljivost osoba s invaliditetom uz unapređivanje opće sposobnosti ratnih vojnih invalida i da kao sudionici natjecanja dožive jedan oblik psihosocijalne i tjelesne resocijalizacije i prilagodbe svakodnevnom životu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...