Zajednica udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije pod pokroviteljstvom Grada Virovitica, projekt pod nazivom “Jedinstveni unatoč različitosti” danas su proveli u Virovitici na prostoru gradskog bazena i Domu strijelaca.

Cilj projekta je promicanje tjelesne kulture (sporta i rekreacija) radi unapređenja opće sposobnosti osoba s invaliditetom kao i psihosocijalna i tjelesna resocijalizacija i prilagodba svakodnevnom životu. Projekt je namijenjen ratnim vojnim invalidima članovima Udruga HVIDR-a Virovitica, Slatina i Orahovica s većim stupnjem tjelesnog oštećenja kao i osobama s invaliditetom. Sudjelovalo je oko 50 članova udruga u plivanju dok su neki sudjelovali u streljaštvu zračnom i malokalibarskom puškom gdje se provedbi projekta priključila i Udruga distrofičara grada Virovitica s 10-tak članova.

Sam projekt je kod sudionika prihvaćen s oduševljenjem. U provedbi projekta u plivanju sudjelovao je i predsjednik HVIDR-a Republike Hrvatske i saborski zastupnik Josip Đakić dok je sudionike pozdravio gradonačelnik Grada Virovitica Ivica Kirin, uz nazočnost načelnika Općine Lukač Đure Bukvić i direktora Flora VTC Željka Iharoša.

Članove Udruge distrofičara Grada Virovitica koji su sudjelovali u projektu predvodila je predsjednica Anđelka Bistrović-Nastić. Sve sudionike projekta organizator je nagradio medaljama za sudjelovanje te je po završetku aktivnosti u maloj sali Doma garde u Virovitici organiziran ručak.

Rezultat projekta je učvršćivanje dostojanstva hrvatskih branitelja posebno ratnih vojnih invalida s većim stupnjem tjelesnog oštećenja te društvena prihvatljivost osoba s invaliditetom uz unapređivanje opće sposobnosti ratnih vojnih invalida i osoba s invaliditetom i da kao sudionici natjecanja dožive jedan oblik psihosocijalne i tjelesne resocijalizacije i prilagodbe svakodnevnom životu.