Danas je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, u pratnji pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Ane-Marije Petin, prvašima u Osnovnoj školi I. B. Mažuranića Orahovica i djeci vrtića Palčić iz Orahovice podijelio edukativne slikovnice „Legenda o Ružica gradu“. Uz slikovnice, djeci i osoblju vrtića Palčić iz Orahovice župan Tolušić poklonio je i prijenosno računalo marke Compaq koje će uvelike olakšati rad odgojiteljima.

Slikovnica „legenda o Ružica gradu“ izrađena je u sklopu projekta koji je prijavila VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u sklopu Programa „Izvorni suvenir 2011. godine“. Samu slikovnicu je grafički i tekstualno osmislio priznati strip umjetnik Roko Idžojtić, a namijenjena je polaznicima prvih razreda osnovnih škola diljem Virovitičko-podravske županije, kao i djeci predškolske dobi. Važno je napomenuti kako već sada postoje planovi za daljnji razvoj slikovnice kroz stvaranje bojanke na istu temu, slikovnice primijenjen za igrokaze, ali i za njenu distribuciju kroz gradske knjižnice u županiji.

Uz matičnu školu I.B.Mažuranića i dječji vrtić Palčić, župan je slikovnice podijelio i u Područnoj školi Nova Jošava, te obišao radova na izgradnji nove PŠ Nova Jošava.

Legendu o Ružica gradu možete pogledati ovdje.