U sklopu projekta HVIDR-e Slatina ”Jači od zaborava” autobus će prevoziti putnike (hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji) s područja Orahovice i Slatine u Viroviticu. Prvi autobus s putnicima braniteljima stigao je u ponedjeljak, 22. kolovoza, u Opću bolnicu Virovitica gdje su ih dočekali predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, ravnateljica bolnice Mirjana Peček, predsjednik Upravnog vijeća bolnice Igor Andrović…

Projekt “Jači od zaborava” ima za cilj umanjiti posljedice siromaštva i smanjiti razinu socijalne isključenosti korisnika projekta.

Realizaciju projekta pomažu Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina.
Jedna od aktivnosti projekta ”Jači od zaborava” je i prijevoz članova udruge HVIDR-a, hrvatskih branitelja i njihovih obitelji slabijeg socijalnog statusa do Virovitice u svrhu odlaska u bolnicu ili do druge potrebne institucije.

– Prijevoz do Virovitice organiziran je jednom tjedno, prema dogovorenom rasporedu, kako bi se pomoglo hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima – naglasio je predsjednik HVIDR-e Slatina Mato Bubaš.
– Virovitičko-podravska županija pomaže HVIDR-i Slatina u ovom projektu, a u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA prijavili smo ga na natječaj za sufinanciranje iz fondova EU – rekla je Sanja Bošnjak.

– Ovo je hvalevrijedan projekt koji već neko vrijeme traje na području naše županije, a aktivnost prijevoza u sklopu projekta je započela nakon dogovora oko sufinanciranja s Gradom Slatina i Virovitičko-podravskom županijom – istaknuo je Josip Đakić.