Prvi put u Hrvatskoj sutra započinje nogometni turnir 3×3

Objavljeno:

spot_img

Igru izmislio Arsenalovac Wenger, a Hrvatska već ima svjetske prvake

Prvi nogometni turnir u igri 3:3 koji se igra u Republici Hrvatskoj sutra započinje u Virovitici. Ova varijanta nogometne igre osmišljena je od strane Arsena Wengera i u prvom je redu namijenjena mlađim uzrastima u kojoj igrači mogu maksimalno pokazati svoje vještine i shvaćanje nogometne igre. Arsenalova škola nogometa,Virovitica-Hrvatska, u suradnji sa Arsenal FC Elite Academy SEE, organizira nogometni turnir u igri 3:3 koji se odigrava u sklopu proslave dana grada Virovitice, 9. i 10. kolovoza 2012. godine a natjecanje se organizira u 4 uzrasne kategorije. Na njemu se sudjelovati talenti iz cijele regije, od Požege, Pakraca i Lipika pa do Županje, Broda i Orašja u BiH.

Na teren će igrači rođeni 1998./99., 2000./01., 2002./03., 2004. godine i mlađi, a u svakoj će uzrasnoj kategoriji nastupiti po osam momčadi koje će biti podijeljene u dvije

skupine. U skupinama momčadi igraju po dvostrukom bod sistemu. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine igraju za poredak od 1-4 mjesta, trećeplasirane momčadi iz svake skupine igraju za 5. mjesto dok četvrtoplasirane momčadi iz svake skupine igraju za sedmo mjesto – pojašnjava Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa čija je momčad ove godine pobijedila na SP u 3×3 igri koja se održavala na Emiratesu u Londonu. Tako su Angelo Radović (Virovitica), Robert Knežević (Babina Greda), Marko Stanić (Pleternica) i Perica Mišković (Orašje) pod vodstvom trenera Damira Filipovića u završnici discipline 3×3 svladali Arsenalovu momčad Central London i postali svjetski prvaci u konkurenciji čak 32 momčadi iz cijeloga svijeta.

Tada su slavonski Arsenalovci odigrali 12 utakmica, kvalifikacije su ‘proletjeli’ s osam glatkih pobjeda, a zatim su svladali momčad selekcije Londona, Bahreina, Singapura i Central Londona – zaključio je Špiranec i dodao da u ova dva dana očekuje dobru igru, a sve kako bi se iznjedrili novi Arsenalovi talenti.

Slobodan Kadić

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...